Otrzymuj bieżące wiadomości.

Podaj swój e-mail, by otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

nie teraz nie, dziękuję
Moje konto Moje konto
Koszyk jest pusty
Szybki kontakt

Tel. 76 838 42 97

kontakt@farma-ziol.pl

Czynne od Pn do Pt
9:00-18:00
oraz w Sobotę
9:00-14:00

Proneness Witamina K2 100mcg MK7 z Natto 60 tabl. MyVita

Masz pytania?
kontakt@farma-ziol.pl

Na stanie: 2 Na wyczerpaniu

Czas dostępności: Dostępny od ręki

Producent: MyVita

Opis produktu Proneness Witamina K2 100mcg MK7 z Natto 60 tabl. MyVita

Witamina K2 aktywuje dwa białka zwane " białkami macierzy GLA" oraz osteokalcyne które aktywnie wiążą wapń i przyczyniają się do budowy i utrzymania zdrowia kości. Witamina K2 może poprawić zdrowie kości i zmniejszyć ryzyko osteoporozy oraz wpływa korzystnie na zdrowie zębów. Niedostateczny poziom witaminy K2 prowadzi do zmniejszonej gęstości mineralnej kości, głównego czynnika ryzyka wystąpienia osteoporozy i nadmiaru wapnia w ścianie tętniczej, co zwiększa ryzyko choroby serca. Najbogatszym źródłem naturalnym K2 to tradycyjne japońskie danie natto z fermentowanych ziaren soi i bakterii Laseczki siennej (Bacillus subtilis), który stanowi niezwykle bogate źródło naturalnej witaminy K2 MK-7, jej używanie w północnej Japonii zostało powiązane ze znaczącą poprawą stanu zdrowia i wytrzymałości kości. Do przyczyn niedoboru witaminy K należy zaliczyć: nieróżnorodną dietę spożywanie sztucznych tłuszczów trans stosowanie pestycydów i nawozów sztucznych do wytwarzania żywności spożywanie jedzenia śmieciowego ("Fast Food") i dużej ilości mrożonej żywności spożywanie produktów z drobiu, świń i bydła hodowanego w zamkniętych budynkach i karmionych paszami (tylko zwierzęta jedzące trawę przetwarzają witaminę K1 na K2 MK-4 co w rezultacie spowodowało jej brak w podstawowych składnikach diety takich jak masło, jaja, sery i mięso) zwiększenie spożycia sztucznej żywności i pustych kalorii kosztem naturalnej świeżej żywności nadużywanie antybiotyków przez ludzi oraz antybiotyków i sterydów w hodowli zwierząt (tworzy to coraz więcej bakterii odpornych na antybiotyki które niszczą dobrą florę bakteryjną w jelitach) używanie leków przeciwzakrzepowych (np. warfaryny i pochodnych kumaryny), choroby pęcherzyka żółciowego i choroba Crohna Zazwyczaj leczenie przeciwzakrzepowe następuje aby uniknąć stanów zagrażających życiu i zdrowiu. Wysokie spożycie witaminy K zakłóca działanie leków przeciwzakrzepowych.Pacjentom którzy są leczeni warfaryną lub innym lekiem który jest antagonistą witaminy K, nie zaleca się w związku z tym spożywania produktów bogatych w witaminy K. Najnowsze badania wskazują że najlepszym wyjściem jest połączenie witaminy K z lekami przeciwzakrzepowymi żeby ustabilizować INR (międzynarodowy współczynnik znormalizowany, wy standaryzowany współczynnik czasu krzepnięcia osocza po uwapnieniu).Składniki: witamina K2 (menachinon-7 z soi) 100mcg.Składniki pozostałe: celuloza i sól sodowa karbosymetocelulozy (substancje wypełniające), sorbitol (substancja wiążąca), sole magnezowe kwasów tłuszczowych i dwutlenek krzemu (substancje przeciwzbrylające).1 tabletka zawiera 100mcg witaminy K2 MK-7 - 133% dziennego zapotrzebowania. Produkt zawiera soję.Sposób użycia: 1 tabletka dziennie. Popić wodą. Nie przekraczać zalecanej porcji w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie zaleca się kobietom w ciąży, karmiącym oraz dzieciom.

Masz pytania?

:
:
:
:

Poleć produkt

:
:
:

Zgłoś błąd

:
:
:
' ]); _gaq.push([ '_trackPageview' ]); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();